Igor Grosu, la deschiderea ședinței plenare: Reiterez angajamentul nostru – toleranță zero față de orice formă de violență

Chișinău, 25 noiembrie 2021 – În contextul Zilei internaționale pentru eliminarea violenței împotriva femeilor, marcată astăzi la inițiativa ONU, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a reiterat angajamentul autorităților privind toleranța zero față de orice formă a violenței.

”Susținerea și promovarea femeilor, implicit asigurarea unui mediu fără violență domestică, este o prioritate a guvernării actuale. Și mă bucur că în primele 100 de zile de mandat, fracțiunea PAS a votat ratificarea Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice”, a declarat Igor Grosu la deschiderea ședinței plenare de astăzi.

Președintele Legislativului a mai subliniat că fenomenul rușinos al violenței trebuie să devină parte a trecutului, pentru că în secolul 21 sunt inadmisibile asemenea tragedii. 

Cu ocazia Zilei internaționale pentru eliminarea violenței împotriva femeilor Paramentul Republicii Moldova găzduiește astăzi un eveniment de lansare a  campaniei ”16 Zile de activism împotriva violenței în bază de gen ”Dialog cu învingătoarele violenței”.

25.11.2021 Evenimentul de lansare a  campaniei ”16 Zile de activism împotriva violenței în bază de gen ”Dialog cu învingătoarele violenței”

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...