Deputații Adrian Belîi și Liliana Grosu au participat la reuniunea Comisiei permanente AIP CSI pentru politică socială și drepturile omului

Chișinău, 25 noiembrie 201 – Deputații Adrian Belîi, membrul Comisiei protecției socială, sănătate și familie, și Liliana Grosu, membrul Comisiei drepturile omului și relații interetnice, au participat, în dimineața zilei de astăzi, în regim online, la reuniunea Comisiei permanente pentru politică socială și drepturile omului a Adunării Interparlamentare a CSI (AIP CSI).

Cei doi deputați fac parte din delegația parlamentară la Adunarea Interparlamentară a Țărilor Membre ale CSI și sunt membri ai Comisiei permanente AIP CSI pentru politică socială și drepturile omului.

Participanții au dezbătut un șir de proiecte de lege model: cu privire la societățile naționale ale ”Crucii Roșii” sau ”Semilunii Roșii”, cu privire la publicitatea socială în domeniul modului de viață sănătos, cu privire la asigurarea răspunderii profesionale a lucrătorilor medicali, cu privire la asistența medicală digitală, cu privire la protecția sănătății cetățenilor de efectele nocive ale fumului de tutun, cu privire la comercializarea alimentelor pentru copii ș.a.

De asemenea, a fost discutată agenda unor evenimente comune, printre care conferința internațională ”Acoperirea universală în domeniul sănătății și obiectivele de dezvoltare durabilă”, organizată de Biroul Regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății și Adunarea Interparlamentară a statelor membre CSI.

Reuniunea Comisiei permanente AIP CSI pentru politică socială și drepturile omului anticipează cea de-a 53-a sesiune plenară a AIP CSI care va avea loc pe 26 noiembrie curent și la care va participa o delegație a Parlamentului Republicii Moldova în componența șefului delegației Vladimir Bolea și deputatului Oleg Reidman.  

25.11.2021 – Participarea deputaților Adrian Belîi și Liliana Grosu la Reuniunea Comisiei permanente AIP CSI pentru politică socială și drepturile omului

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More