Zinaida Greceanîi, în dialog cu membrii delegației Misiunii de observatori a Parlamentului European

Chișinău, 10 iulie 2021 – Ne dorim ca mâine să avem un exercițiu electoral corect, liber și echidistant față de toți cei 23 de concurenți electorali, a declarat speakerul Zinaida Greceanîi la întrevederea de astăzi cu membrii delegației Misiunii de observatori a Parlamentului European.

Totodată, Președintele Parlamentului a spus că dreptul la vot trebuie asigurat tuturor cetățenilor Republicii Moldova, indiferent de locul aflării acestora. ”Secțiile de votare trebuie să fie deschise, direct proporțional cu numărul cetățenilor cu drept de vot care se află în acel teritoriu, indiferent dacă e în regiunea transnistreană sau în afara țării”, a menționat Zinaida Greceanîi.

Potrivit Președintelui Parlamentului, în ziua alegerilor observatorii  ar trebui să monitorizeze procedurile electorale în toate secțiile de votare deschise atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât și cele din afara hotarelor.

Delegaţia Misiunii de observatori a Parlamentului European este condusă de eurodeputatul David McAllister, președintele Comisiei afaceri externe și va monitoriza procedurile electorale la Chişinău şi în alte localităţi din țară. Ei vor vizita secţiile de votare, vor asista la procesul de votare şi la deschiderea urnelor de vot, numărarea voturilor.

La fel, vor organiza o conferinţă de presă după data alegerilor și își vor prezenta concluziile preliminare asupra procesului electoral. 

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More