Președintele Parlamentului s-a întâlnit cu membrii Misiunii de observatori a AIP CSI

Chișinău, 10 iulie 2021 – Rezultatele alegerilor parlamentare anticipate vor reflecta corectitudinea organizării și desfășurării scrutinului electoral, a declarat Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi  la  întrevederea de astăzi cu delegația Misiunii de observatori a Adunării Interparlamentare a Comunității Statelor Independente (AIP CSI), condusă de Dmitrii Kobițkii, secretar general al Consiliului Adunării Interparlamentare a CSI.

Speakerul a menționat că fiecare cetățean al Republicii Moldova trebuie să-și exercite dreptul la vor liber, în siguranță și fără a fi influențat. Respectarea acestor prevederi trebuie monitorizate de observatorii internaționali.

În context, Zinaida Greceanîi a mulțumit reprezentanților AIP CSI pentru prezența în cadrul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. ”Este în interesul cetățenilor Republicii Moldova ca procesul să se desfășoare corect și să fie monitorizat de către mai multe misiuni internaționale atât în cadrul secțiilor de votare din interiorul țării, cât și cele din afară”, a specificat Președintele Parlamentului.

Șeful delegației, Dmitrii Kobițkii, a remarcat buna organizare a scrutinelor anterioare din Republica Moldova și a exprimat încrederea că și aceste alegeri vor fi desfășurate la nivelul standardelor democratice. Oficialul a declarat că Misiunea AIP CSI va prezenta raportul său, în cadrul unei conferințe de presă, după exercițiului electoral.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More