Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi și-a exercitat dreptul la vot

Chişinău, 11 iulie 2021 – Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, și-a exercitat astăzi dreptul la vot, în cadrul alegerilor parlamentare anticipate.

”Este o zi decisivă pentru statul nostru Republica Moldova și sper ca cetățenii sa ia o decizie corectă, singuri, nesiliți de nimeni.

Eu am votat pentru o echipă de oameni stataliști, profesioniști care anterior au știut să gestioneze cu brio mai multe crize în Republica Moldova, inclusiv politice, economice, financiare, sociale.

Sper să avem din nou la guvernare oameni stataliști care nu vor impune cetățenii să prietenească cu cineva împotrivă altcuiva, dar vor munci  pentru interesul Republicii Moldova. Pentru aceasta am votat și sper că aceasta își doresc toți cetățenii Republicii Moldova”, a declarat Zinaida Greceanîi la ieșirea din secția de votare.

Speakerul a accentuat că este important ca toți cetățenii să iasă la votare pentru a-și decide soarta, soarta familiilor, localităților și țării în ansamblu.

Astăzi, 11 iulie 2021, în Republica Moldova au loc alegeri parlamentare anticipate. Cetățenii urmează să aleagă cei 101 de deputați în Parlamentul Republicii Moldova.

Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, pentru organizarea scrutinului au fost deschise 2150 secții de votare: 2000 pe teritoriul țării, inclusiv 41 de secții pentru locuitorii din stânga Nistrului, și 150 în afara Republicii Moldova. Pentru alegerile parlamentarea anticipate au fost tipărite peste 3,6 milioane buletine de vot, dintre care peste 726 mii au fost distribuite secțiilor de votare din afara țării.

Parlamentul de Legislatura a X-a a fost ales pe 24 februarie 2019,  în baza scrutinului proporțional pentru un mandat de 4 ani, și a fost  dizolvat prin decret al Președintelui Republicii Moldova, semnat la 28 aprilie 2021.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More