Vicepreședinta Comisiei drepturile omului și relații interetnice, Natalia Davidovici, a participat la un eveniment dedicat politicilor în societățile multietnice

Chișinău, 8 noiembrie 2021 – Deputata Natalia Davidovici, vicepreședinta Comisiei drepturile omului și relații interetnice, a participat, în format online, la cea de-a 15-a aniversare de la publicarea Recomandărilor Înaltului Comisar pentru Minorități Naționale al OSCE în domeniul politicilor în societățile multietnice.

Evenimentul a reunit atât reprezentanți ai statelor participante la OSCE și ai structurilor executive ale OSCE, cât și practicieni și experți notorii.

Scopul reuniunii a fost de a analiza cum au fost aplicate, în contexte diferite, principiile prevăzute în Recomandările de politici  în ultimii 15 ani în întreaga regiune OSCE.

Un alt obiectiv al evenimentului a fost analiza modalităților și domeniilor  în care ar putea fi implementate în continuare aceste recomandări, pentru a face față provocărilor curente și viitoare și de a stabili tendințele în materie de politici în diverse societăți.

În 2006, Înaltul Comisar pentru Minorități Naționale al OSCE a emis 23 de recomandări în domeniul politicilor în societățile multietnice pentru a ajuta statele să-și dezvolte mecanisme de îmbunătățire a situației în domeniul vizat.

Comisia drepturile omului și relații interetnice

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...