Relațiile de cooperare moldo-elene, discutate la întrevederea președinților Grupurilor de prietenie dintre cele două țări

Chișinău, 8 noiembrie 2021 – Președintele Grupului de prietenie Republica Moldova – Republica Elenă, Larisa Novac, s-a întâlnit cu omologul său grec, Konstantinos Maravegias. La întrevedere au mai participat membri ai Grupului de prietenie, deputații Iulia Dascălu și Igor Chiriac, dar și ambasadoarea Republicii Elene în Republica Moldova, cu reședința la București, Sofia Grammata. Discuțiile s-au axat pe perspectivele de intensificare a relațiilor bilaterale dintre Grecia și țara noastră, pe mai multe domenii prioritare, printre care educația, sănătatea și turismul.

”Sunt sigură că vizita Dumneavoastră va fi un început bun pentru o relație de colaborare și prietenie și mai frumoasă, cu rezultate importante pentru țările și popoarele noastre”, a menționat președintele Grupului de prietenie, Larisa Novac.

Totodată, participanții la întrevedere au discutat despre colaborarea dintre Grecia și țara noastră în domeniul educației. În context, deputata PAS, Larisa Novac, a mulțumit Guvernului elen pentru bursele de studii oferite tinerilor care învață în instituțiile de învățământ superior din Grecia.

La rândul său, oficialul elen și-a exprimat disponibilitatea de a oferi, în continuare, suport și asistență țării noastre. La final, participanții la întrevedere au convenit să impulsioneze colaborarea interparlamentară, în special la nivelul grupurilor de prietenie.   

În perioada 7 – 10 noiembrie, președintele Grupului de prietenie Republica Elenă – Republica Moldova se află într-o vizită oficială în țara noastră. Programul ei include întrevederi cu Președintele Parlamentului, Igor Grosu, cu deputați și reprezentanți ai Guvernului.  

08.11.2021 Întrevederea Președintei Grupului de prietenie Republica Moldova-Republica Elenă, Larisa Novac, cu omologul său Konstantinos Maravegias

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...