Urmare a primei etape a campaniei de vaccinare, s-a atestat o scădere considerabilă a infectării lucrătorilor medicali

Chișinău, 14 aprilie 2021 – Comisia protecție socială, sănătate și familie a audiat, în cadrul ședinței de astăzi, informația Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale cu privire la achiziționarea vaccinului anti-COVID-19, disponibilitatea acestuia pentru cetățeni, situația epidemiologică de moment, precum și acțiunile întreprinse de către minister în vederea asigurării cu vaccinuri.

Potrivit informației prezentate, la 13.04.2021 au fost vaccinați cu prima doză de vaccin peste 73 mii de cetățeni, iar cu două doze au fost vaccinate peste 1500 de persoane. Campania de vaccinare a demarat în Republica Moldova la 2 martie anul curent.

Ținând cont de faptul că la prima etapă a campaniei de vaccinare au fost vaccinați lucrătorii medical, s-a atestat o scădere considerabilă a infectării lucrătorilor medicali. Astfel, proporția medie săptămânală a lucrătorilor medicali infectați cu COVID-19 din totalul cazurilor a constituit 12% pe toată perioada, iar în ultimele săptămâni după începerea campaniei de vaccinare – doar 3%. La 13 aprilie nu a fost infectat nici un medic cu virusul SARS-CoV-2.

Responsabilii au raportat cu privire la măsurile pentru achiziționarea vaccinurilor și a tratativelor duse nemijlocit cu producătorii.

Membrii comisiei vin cu un mesaj de încurajare pentru populație de a se vaccina anti-COVID-19, deoarece doar prin acoperirea masivă cu vaccin, putem obține rezultatul dorit de a lichida pandemia pe teritoriul Republicii Moldova.

Comisia a subliniat necesitatea desfășurării campaniei de informare a populației și promovării inofensivității, siguranței și încrederii în vaccinurile anti-COVID-19.

Comisia protecție socială, sănătate și familie

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More