Termenul de implementare a proiectului de reabilitare a drumurilor finanțat de Banca Europeană de Investiții va fi extins

Chișinău, 08 iulie 2020 – Termenul de implementare a proiectului de reabilitare a drumurilor realizat cu suportul financiar al Băncii Europene de Investiții (BEI) va fi extins. 

Comisia politică externă și integrare europeană, în cadrul ședinței de astăzi, a dat aviz consultativ proiectului unei Hotărâri a Guvernului cu privire la inițierea negocierilor și aprobarea semnării Amendamentului nr.3 la Contractul de finanțare dintre Republica Moldova și Banca Europeană de Investiții pentru realizarea proiectului de reabilitare  a drumurilor.

Contractul de finanțare a fost semnat în 2010, valoarea acestuia fiind de 75 de milioane de Euro. Data finală de disponibilitate constituia 31 decembrie 2018. Extinderea acestui termen până la 30 noiembrie 2021 și, respectiv, a termenului de finalizare a lucrărilor până pe 31 decembrie 2022, este necesară pentru finalizarea lucrărilor contractate. Potrivit autorilor proiectului de Hotărâre,  tergiversarea a fost cauzată de  progresul lent înregistrat de antreprenori la executarea lucrărilor, motivul principal fiind incapacitatea financiară a acestora.

În conformitate cu prevederile Constituției Republicii Moldova, Parlamentul exercită controlului asupra încheierii acordurilor privind împrumuturile și creditele de stat din surse străine.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...