Comisia politică externă și integrare europeană a avizat candidatura Tatianei Molcean în calitate de ambasador în Confederația Elvețiană

Chișinău, 08 iulie 2020 – Comisia politică externă și integrare europeană a examinat și a avizat pozitiv, în ședința de astăzi, candidatura Tatianei Molcean pentru funcția de Ambasador al Republicii Moldova în Confederația Elvețiană și concomitent reprezentant permanent al țării noastre pe lângă oficiul ONU de la Geneva.

Tatiana Molcean a absolvit Facultatea de drept a Universității de Stat din Moldova și programul de diplomație multilaterală din cadrul Universității de Studii Superioare de la Geneva. În perioada 2005-2020 Tatiana Molcean a activat în cadrul mai multor subdiviziuni ale ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, în prezent fiind Secretar de stat pentru integrare europeană.  Între 2008-2011, a deținut funcția de consilier și, ulterior, însărcinat cu afaceri în Ambasada Republicii Moldova la Stockholm.

Potrivit art.10 al legii cu privire la serviciul diplomatic, Ambasadorii extraordinari și plenipotențiari, reprezentanții permanenți, trimișii și însărcinații cu afaceri en titre (permanenți) – șefi ai misiunilor diplomatice – sunt numiți și rechemați din funcție de către Președintele Republicii Moldova, la propunerea Guvernului. Propunerile referitoare la numirea în aceste funcții sunt înaintate Guvernului de către ministrul afacerilor externe și integrării europene, cu consultarea Comisiei politică externă și integrare europeană a Parlamentului.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...