Elevii din învățământul general obligatoriu vor fi asigurați în mod gratuit cu manuale școlare

Chișinău, 08 iulie 2020 Elevii din învățământul general obligatoriu vor fi asigurați în mod gratuit cu manuale școlare. Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a aprobat, astăzi, raportul la proiectul de modificare a Codului educațional, în cea de-a doua lectură. Pentru a deveni lege, modificările trebuie să fie votate în plen, în lectura a doua.

Proiectul de lege a fost elaborat în vederea executării Hotărârii Curții Constituționale din 16 februarie 2017, prin care au fost declarate neconstituționale prevederile ce vizează asigurarea elevilor claselor V-IX cu manuale școlare conform schemei de închiriere aprobate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. 

Deoarece până în prezent doar elevii claselor primare au beneficiat de manuale școlare oferite în mod gratuit, autorii inițiativei au urmărit scopul de a exclude discriminarea copiilor pe criteriu social, argumentând că dreptul la învățătură este un drept fundamental consfințit în Constituția țării și în tratatele internaționale la care Moldova este parte.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More