Subiectul raționalizării instituțiilor de învățământ superior, pe agenda Comisiei parlamentare de profil

Chișinău, 5 august 2020 – Subiectul raționalizării instituțiilor de învățământ superior a fost discutat, astăzi, la ședința Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media.

Secretarul general al Ministerului educației, culturii și cercetării, Natalia Grîu a menționat că la baza raționalizării stă recenta Hotărâre de Guvern cu privire la reorganizarea prin fuziune (absorbție) a unor instituții de învățământ superior. Potrivit oficialului, decizia de reorganizare are scopul de a oferi un proces de studii de calitate în universități, care ar fi cost-eficient și în corespundere cu solicitările la zi ale pieței muncii.

La prima etapă, Universitatea de Stat „D. Cantemir” va fuziona cu Universitatea de Stat din Moldova, respectiv Institutul de Relații Internaționale din Moldova cu Academia de Administrare Publică. Cele două instituții care vor fuziona au programe de studii de licență, master și doctorat similare cu cele ale Universității de Stat din Moldova și a ale Academiei de Administrare Publică.

”Suntem la etapa de implementare a unui plan de realizare a Hotărârii aprobate de Guvern”, a menționat Secretarul general al Ministerului, Natalia Grîu.

Toți studenții de la cele două universități absorbite urmează a fi transferați până la 25 august 2020. Totodată, eliberarea și reangajarea personalului din universitățile absorbite se va realiza conform legislației muncii.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...