Sesiunea de primăvară în cifre: Biroul permanent al Parlamentului a adoptat 20 de hotărâri

Chișinău, 5 august 2020 – Biroul permanent al Parlamentului a adoptat 20 de hotărâri în sesiunea de primăvară 2020. Datele se conțin în bilanțul statistic al procesului legislativ pentru sesiunea de primăvară a Parlamentului.

Biroul permanent s-a convocat în 21 de ședințe în sesiunea de primăvară 2020.

În această perioadă au fost adoptate Programul de dezvoltare strategică al Secretariatului Parlamentului pentru anii 2020-2022, Planul de evaluare ex-post a actelor legislative, Strategia de comunicare a Parlamentului Republicii Moldova pentru anii 2020-2024, Hotărârea privind desemnarea candidaților la funcția de membru al Consiliului Audiovizualului, Hotărârea cu privire la instituirea unor cerințe de sănătate publică etc.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, Biroul permanent al Legislativului este organul de lucru al acestuia şi se formează, ţinându-se seama de reprezentarea proporţională a fracţiunilor în Parlament. Din el fac parte, din oficiu, Preşedintele Parlamentului şi vicepreşedinţii. Componenţa numerică şi nominală a Biroului permanent se stabileşte la propunerea fracţiunilor parlamentare.

Biroul permanent al Parlamentului propune data convocării şedinţelor plenare, aprobă componenţa numerică şi nominală a delegaţiilor parlamentare, pregătește și asigură desfășurarea lucrărilor Parlamentului, coordonează activitatea comisiilor permanente, întocmeşte proiectul ordinii de zi a şedinţelor plenare, aprobă planurile strategice de dezvoltare a Secretariatului Parlamentului.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...