Speakerul Zinaida Greceanîi a anunțat prioritățile Parlamentului pentru sesiunea de primăvară 2020

Chișinău, 06 februarie 2020 – În cadrul unui briefing de presă, care a precedat prima ședință în plen din acest an, speakerul Zinaida Greceanîi a anunțat prioritățile Parlamentului Republicii Moldova de legislatura a X-a pentru sesiunea de primăvară 2020.

Președintele a anunțat că Biroul permanent al Parlamentului a aprobat agenda ședințelor plenare pentru următoarele două săptămâni, care include atât inițiative venite din partea deputaților, cât și cele ce au venit de la Guvern.

”Unele proiecte au caracter prioritar și țin de angajamentele Guvernului asumate în cadrul Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană”, a specificat Zinaida Greceanîi.

06.02.2020 Briefing al speakerului Zinaida Greceanîi privind prioritățile Parlamentului pentru sesiunea de primăvară 2020

De asemenea, Președintele a informat jurnaliștii că, în urma discuțiilor purtate cu prim-ministrul, s-a convenit ca Guvernul să vină în fața deputaților, în cadrul unei ședinței speciale extinse a Parlamentului, la încheierea perioadei de 100 de zile de la învestire.

Zinaida Greceanîi a îndemnat colegii din Legislativ să muncească foarte productiv și să nu facă declarații populiste pentru a-și câștiga dividende politice. ”Aceste declarații nu fac decât să dezbine societatea, dar noi trebuie să facem lucruri bune pentru cetățeni”, a subliniat Președintele Parlamentului.

Speakerul a menționat, de asemenea, că vor fi examinate toate inițiativele deputaților, inclusiv acele care sunt pe rol în cadrul comișilor permanente. Totodată, Zinaida Greceanîi a ținut să accentueze că nu vor fi incluse în agenda ședințelor în plen acele proiecte care nu au raport sau coraport al comisiei de bază, așa cum prevede Regulamentul Parlamentului, dar și acele care nu au avizul Guvernului, dacă este cazul.

În încheiere, Președintele Parlamentului le-a urat jurnaliștilor succese în activitate și i-a îndemnat să manifeste atitudine echidistantă față de toți deputații.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...