Sesiunea extraordinară s-a încheiat cu ședința comună a Parlamentului și a Curții Constituționale privind învestirea Președintelui Moldovei

Chișinău, 24 decembrie 2020 – Deputații s-au întrunit în ședința solemnă comună a Parlamentului și a Curții Constituționale privind învestirea Președintelui ales al Republicii Moldova.

Evenimentul s-a desfășurat la Palatul Republicii, cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire și control al infecției COVID-19, prevăzute de Hotărârea specială a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, emisă cu acest prilej.

Ședința solemnă a fost deschisă și prezidată de Speakerul Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

În cadrul ședinței Președintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, a depus jurământul constituțional, după care a ținut discursul de învestitură.  
Ședința solemnă comună a Parlamentului și a Curții Constituționale privind învestirea Președintelui a fost ultima din cadrul sesiunii extraordinare convocate în perioada 23-24 decembrie.

Maia Sandu a fost aleasă Președintele Republicii Moldova în urma alegerilor prezidențiale din noiembrie anul curent. Cele două tururi ale scrutinului s-au desfășurat pe 1 și 15 noiembrie.

Pe 20 noiembrie 2020 Comisia Electorală Centrală (CEC) a validat rezultatele turului doi de alegeri prezidențiale, iar pe 10 decembrie 2020 acestea au fost validate de Curtea Constituțională.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova  

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More