Schimb de bune practici între funcționarii Secretariatului Parlamentului Republicii Moldova și ai Parlamentului Albaniei

Chișinău, 15 aprilie 2024 – Un grup de funcționari din Secretariatul Parlamentului Albaniei se află, în aceste zile, într-o vizită de studiu la Parlamentul Republicii Moldova. Scopul acesteia este schimbul de experiență și transferul de bune practici între funcționarii celor două instituții parlamentare pe subiecte ce țin de procesul legislativ și domeniul anticorupție.

Timp de două zile, funcționarii albanezi vor avea discuții cu reprezentanții Direcției generale juridice, ai Comisiei juridice, numiri și imunități, ai Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică și ai Direcției studii parlamentare. Participanții vor face un schimb de opinii despre procesul legislativ, colaborarea dintre Parlament și Guvern, controlul legislativ, transparența în luarea deciziilor, expertiza anticorupție în procesul de adoptare a proiectelor de acte normative, precum și alte aspecte ale politicilor anticorupție.

Delegația albaneză a fost salutată de către Secretarul general al Parlamentului, Tamara Gheorghița, care a prezentat realizările și provocările întâmpinate de funcționari. „Administrația parlamentară are un rol esențial în activitatea instituției legislative, iar misiunea noastră este de a acorda tot suportul necesar membrilor Parlamentului. În acest proces, ne confruntăm și cu unele provocări, cum ar fi evaluarea ex-post a legislației, digitalizarea activității, consolidarea capacităților resurselor umane. Vă mulțumim pentru interesul manifestat față de activitatea instituției noastre și sunt sigură că această vizită de studiu va fi utilă pentru fiecare dintre noi”, a accentuat Tamara Gheorghița.

Potrivit agendei de lucru, în ziua a treia a vizitei de studiu, membrii delegației din Albania vor vizita Centrul Național Anticorupție și Autoritatea Națională de Integritate, unde vor discuta despre acțiunile realizate de cele două instituții.

15 - 19.04.2024 Vizită de studiu la Parlamentul Republicii Moldova a unui grup de funcționari ai Secretariatului Parlamentului Albaniei

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...