Delegația Parlamentului Republicii Moldova participă la sesiunea de primăvară a APCE

Chișinău, 15 aprilie 2024 – Delegația legislativului participă la sesiunea de primăvară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE). Reuniunea are loc în perioada 15-19 aprilie, la Strasbourg.

Delegația Parlamentului Republicii Moldova va fi condusă de șeful acesteia, vicepreședintele Comisiei politică externă și integrare europeană, Ion Groza. Din delegație mai fac parte deputații Natalia Davidovici și Andrian Cheptonar. La sesiune va participa și ministrul Afacerilor Externe, vicepremierul Mihail Popșoi, care va susține un discurs.

Ordinea de zi conține discuții despre cererea de aderare la Consiliul Europei, depusă de Kosovo. De asemenea, este planificată o dezbatere privind decesul lui Alexei Navalnîi și persecuția sistematică a protestatarilor în Federația Rusă și Belarus. Ordinea de zi mai include discuții despre suportul acordat Ucrainei în contextul războiului, inclusiv prin utilizarea bunurile sechestrate ale Federației Ruse, precum și despre rolul Consiliului Europei în prevenirea unei catastrofe umanitare în Fâșia Gaza. Participanții la sesiune vor mai aborda proiectul de Convenție-cadru privind inteligența artificială, drepturile omului, democrație și statul de drept, precum și subiecte legate de protecția copiilor împotriva violenței, colaborarea dintre opoziție și majoritate într-o democrație, bunele practici în referendumuri.

Republica Moldova este membru al Consiliului Europei din anul 1995.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...