Scheme cu țigări de milioane, strecurate în politica fiscală pentru 2021. PDM a înaintat un amendament pentru a anula acest abuz

Bugetul țării riscă să fie prejudiciat cu 160 milioane de lei, după ce Guvernul a admis în politica fiscală pentru anul viitor o șmecherie legată de țigări. Astfel, sub pretextul armonizării cu legislația UE, statul introduce o noțiune nouă: ”Țigări cu foi (cigarillos)”. Doar că Guvernul propune pentru aceste țigări accize de câteva ori mai mici decât la țigările obișnuite, ceea ce înseamnă, pentru cei care controlează domeniul – profituri mai mari, iar pentru stat – încasări mai mici. Mai exact, bugetul ar fi prejudiciat cu 160 milioane de lei pe an. Din acești bani, am putea plăti indemnizații de câte 16 000 lei pentru toți cei 10 000 de medici infectați cu COVID!

Președintele PDM, deputatul Pavel Filip a depus astăzi un amendament prin care să anuleze acest abuz, la fel cum deputații democrați s-au opus și acum câteva luni, la rectificarea bugetului, acestei chestiuni și atunci, sub presiunea PDM, s-a renunțat. Apropo, dacă data trecută ”șmecheria” a fost înaintată ca amendament al unui deputat, de această dată Guvernul a decis să meargă el însuși cu această propunere-surpriză. Nu așa se “susține mediul de afaceri”!

Fracțiunea parlamentară PDM

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...