Săptămâna deschiderii parlamentare, la final

18 septembrie 2020 – Elevi, studenți și tineri din raioanele Orhei, Edineț, Leova, Cimișlia, Taraclia și Comrat au participat la acțiunile organizate de Legislativ, prin intermediul Oficiilor teritoriale de informare ale Parlamentului (OTIP), în săptămâna deschiderii parlamentare, din perioada 14-18 septembrie curent.

Totodată, circa 180 de mii de vizitatori unici au urmărit evenimentele online, lansate de instituție, pe conturile oficiale de pe rețelele de socializare.

Astfel, OTIP Comrat, a organizat pentru tinerii din localitate forumul regional „Democrația se învață”. La discuții au  participat deputatul Fiodor Gagauz, președintele Adunării Populare a Găgăuziei, Vladimir Kîssa, prorectorul Universității de Stat din Comrat, Tatiana Racovcena și directorul Centrului de tineret „Axis”, Dolomanji Zaharii.

La Orhei, studenții Colegiului de Medicină din localitate, funcționarii Bibliotecii publice raionale „Alexandru Donici” și reprezentanții societății civile au dezbătut subiectul  „Democrația și drepturile omului încep cu noi” în cadrul unei mese rotunde. Activități similare, precum și  flashmob-uri, lecții tematice și discuții publice au fost organizate la Edineț, Leova, Cimișlia și Taraclia.

În premieră, Parlamentul a tradus și oferit vizitatorilor online Declarația Universală privind Democrația, adoptată de Uniunea Interparlamentară (UIP) în 1997, textul căreia este disponibil doar în limbile engleză și franceză.

Tururi virtuale ale clădirii, filmulețe și prezentări video informative despre procesul legislativ, istoria parlamentarismului, structura Comisiilor parlamentare permanente și a subdiviziunilor instituției, mesaje ale conducerii Legislativului și deputaților au putut fi urmărite zilnic pe rețelele de socializare ale Parlamentului.

Astăzi, în ultima zi dedicată activităților, internauții sunt îndemnați să participe la un quizz, pentru a-și testa cunoștințele despre Parlament și activitatea legislativă.

Pentru al șaselea an consecutiv, Parlamentul Republicii Moldova desfășoară, către Ziua Internațională a Democrației, sărbătorită anual la 15 septembrie,  acțiuni care se încadrează în eforturile instituției de transparentizare a activității și promovare a accesibilității.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...