Republica Moldova va beneficia de o finanțare adițională de 3,48 milioane dolari din partea Băncii Mondiale pentru limitarea efectelor pandemiei COVID-19

Chișinău, 2 decembrie 2020 – Republica Moldova va beneficia de un grant de 3,48 milioane dolari din partea Băncii Mondiale pentru limitarea efectelor pandemiei COVID-19. Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat, în ședința de astăzi, avizul consultativ asupra inițierii negocierilor și aprobării semnării Acordului de Grant dintre Republica Moldova şi Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare, în vederea finanțării adiționale pentru proiectul ”Răspuns de Urgență la COVID-19”.

Obiectivele proiectului vizează prevenirea, detectarea și răspunsul la amenințarea reprezentată de pandemia de COVID-19 în Republica Moldova. Finanțarea adițională va fi acordată din Fondul Mecanismului de finanțare în situații pandemice pentru a sprijini creșterea capacității de testare și de laborator, achiziționarea de sisteme mobile de diagnosticare cu raze X suplimentare, desfășurarea cursurilor de formare pentru lucrătorii medicali, în conformitate cu planul strategic de pregătire și răspuns al Republicii Moldova.

”Finanțarea adițională va spori în continuare impactul și eficacitatea dezvoltării proiectului de bază, contribuind la extinderea capacității țării de depistare a cazurilor de COVID-19”, se menționează în nota informativă a proiectului.

Acordul de grant va fi implementat până la 31 ianuarie 2021.

Potrivit prevederilor legale, în cazul tratatelor internaționale, adoptarea deciziei cu privire la inițierea negocierilor este precedată de consultarea Comisiei politică externă și integrare europeană a Parlamentului.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...