Concepția de dezvoltare ulterioară a CSI va fi actualizată

Chișinău, 2 decembrie 2020 – Concepția de dezvoltare ulterioară a Comunității Statelor Independente urmează a fi actualizată. Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat, în ședința de astăzi, avizul consultativ asupra inițierii negocierilor și aprobării semnării Hotărârii Consiliului Șefilor de State al Comunității Statelor Independente privind Concepția de dezvoltare ulterioară a CSI și Planul de activități principale pentru realizarea acesteia.

Potrivit proiectului, actualizarea prevederilor Concepției de dezvoltare ulterioară a CSI a fost decisă de Consiliul Șefilor de State al CSI, ținând cont de propunerile statelor-membre ale CSI.

Concepția de dezvoltare reprezintă totalitatea de viziuni coordonate ale statelor-membre CSI, care reflectă viziunea comună a acestora asupra CSI, scopurile și direcțiile de dezvoltare. Sprijinindu-se pe principiile enunțate în Acordul de constituire a CSI, statele-membre vor interacționa în conformitate cu nevoile lor reale și vor asigura eficient interesele naționale ale fiecărui stat-membru CSI.

Planul de activități principale pentru realizarea Concepției de dezvoltare ulterioară a CSI conține direcțiile de dezvoltare a colaborării, enunțarea activităților, executorii și termenele de executare.

Controlul asupra implementării Concepției de dezvoltare ulterioară a CSI și Planului de activități principale pentru realizarea acesteia va reveni Consiliului Miniștrilor Afacerilor Externe și a Consiliului Economic ale CSI.

Potrivit prevederilor legale, în cazul tratatelor internaționale, adoptarea deciziei cu privire la inițierea negocierilor este precedată de consultarea Comisiei politică externă și integrare europeană a Parlamentului.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...