Republica Moldova va adera la Protocolul care stabilește regulile de transmitere a drogurilor și armelor, în calitate de corpuri delicte în cauzele penale

Chișinău, 15 decembrie 2020 – Republica Moldova va adera la Protocolul privind ordinea transmiterii substanțelor narcotice, psihotrope și precursorilor lor, a armelor de foc, principalelor lor componente, munițiilor, substanțelor și dispozitivelor explozive, care constituie corpuri delicte în cauzele penale. Comisia politică externă și integrare europeană va propune plenului Parlamentului aprobarea respectivului proiect.

”Interacțiunea eficientă între Părți pe cauzele penale privind traficul ilicit de droguri și arme va contribui la prevenirea acestor infracțiuni și la combaterea acestora, iar aderarea la acest Protocol va stabili regulile de transmitere a drogurilor și armelor, în calitate de corpuri delicte în cauzele penale”, se menționează în nota informativă a proiectului.

Protocolul a fost semnat la 11 octombrie 2017, la Soci, Federația Rusă de către următoarele state: Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Kazahstan, Kirghizia, Federația Rusă, Tadjikistan și Uzbekistan. Pentru un stat-membru al CSI Protocolul va intra în vigoare după 30 de zile de la primirea de către depozitar a documentelor de aderare.

Proiectul de lege urmează a fi dezbătut în ședința plenară a Parlamentului.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...