A fost adoptată Declarația comună a Adunării Parlamentare a Republicii Moldova și a Republicii Polone

Chișinău, 14 decembrie 2020 – Cea de-a VI-a Sesiune a Adunării Parlamentare a Republicii Moldova și a Republicii Polone, care s-a desfășurat, astăzi, în regim de videoconferință, s-a încheiat cu adoptarea Declarației comune.

Potrivit Declarației, Adunarea Parlamentară a Moldovei și Poloniei exprimă sprijinul și solidaritatea Republicii Polone cu autoritățile și societatea Republicii Moldova în eforturile lor de a depăși diverse fenomene nefavorabile din viața țării, declarând, totodată, asistența în acest proces din partea Republicii Polone.

De asemenea, este menționată disponibilitatea Republicii Polone de a intensifica ajutorul umanitar pentru Republica Moldova în perioada dificilă legată de pandemia SARS-CoV-2.

Totodată, este confirmată dorința Poloniei de a fi și mai implicată în asistența pentru dezvoltare destinată Moldovei, în domenii precum antreprenoriatul liber, modernizarea satelor și zonelor rurale și creșterea prezenței produselor moldovenești pe piața Uniunii Europene.

Adunarea Parlamentară apreciază însemnătatea cooperării parlamentare polono-moldovenești diversificate, în special la nivelul Adunării Parlamentare a Republicii Polone și a Republicii Moldova, care influențează semnificativ dezvoltarea unui dialog constructiv bazat pe respect și înțelegere reciprocă.

Adunarea Parlamentară a Republicii Moldova și a Republicii Polone a fost constituită în iulie 2011, fiind un organ consultativ interparlamentar, constituit în vederea elaborării punctelor de vedere comune privind proiectele ce reprezintă obiect de interes bilateral.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...