PRO MOLDOVA: Majoritatea parlamentară a dat un semnal de frică și slăbiciune

„Când majoritatea parlamentară provoacă lipsa cvorumului pentru a evita o dezbatere pe subiecte de interes public, acesta este un semnal clar de frică și slăbiciune”, a declarat președintele PRO MOLDOVA Andrian Candu, după eșuarea, prin boicotare, a moțiunii simple împotriva ministrului Afacerilor Interne Pavel Voicu.

Ministrul Pavel Voicu trebuia să răspundă inclusiv pe subiecte legate de încălcarea normelor sanitare, rezultatele investigării la solicitarea PRO MOLDOVA a acțiunilor electorale ale lui Igor Dodon, precum și pe alte episoade scandaloase din ultima perioadă. Totodată, PRO MOLDOVA anunță că va cere la următoarea ședință a Parlamentului audierea ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene în legătură cu informația despre reținerea autoturismului cu anabolizante.

Referindu-se la consultările propuse de PSRM, Andrian Candu a declarat că, în condițiile în care Constituția spune clar care sunt instrumentele pentru dizolvarea Parlamentului, dacă socialiștii și partenerii lor ar fi sinceri în dorința de a provoca anticipate, Guvernul și-ar da demisia, fără consultări și grupuri de lucru.

„Când cineva spune că sunt necesare consultări pe platforma parlamentară este mincinos. Toate aceste spectacole politice costă țara foarte mult și încă va trebui mult timp înainte să plătim factura pentru aceste show-uri ieftine. La ora actuală, există potențial pentru învestirea unui guvern capabil să gestioneze lucrurile în țară pentru perioada de tranziție, deoarece nu putem lăsa cetățenii fără serviciile statului. Am ieșit ieri la protest din solidaritate împotriva acestui regim și pentru schimbare și vom continua să fim vocali în apărarea intereselor oamenilor”, a declarat Andrian Candu.

Grupul parlamentar PRO MOLDOVA

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...