Deputatul PAS Lilian Carp cere revocarea Ambasadorului Andrei Neguța și solicită Procuraturii Generale să investigheze cazul de contrabandă cu anabolizante

Deputatul PAS Lilian Carp cere Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene să-l revoce din funcția de Ambasador pe Andrei Neguța și solicită Procuraturii Generale să investigheze cazul de contrabandă cu anabolizante, în care este implicat un microbuz cu plăcuțe de înmatriculare a corpului diplomatic al Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă.

„La data de 5 decembrie, prin postul vamala Palanca, la ieșirea din Moldova, a fost înregistrat un caz de contrabandă cu implicarea unui microbuz cu plăcuțe de înmatriculare a corpului diplomatic al Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă. Ar fi vorba despre o cantitate de 360 de kg de anabolizante, care ar valora peste 100 de mii de euro, depistate în compartimentul pentru marfă al transportului. Despre acest caz a fost emis doar un comunicat, că s-a depistat, că se va verifica, se vor lua măsuri, abordare care are ca scop mușamalizarea cazului. Acest transport, timp de un an, a trecut vama de 17 ori. Este certă implicarea Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, dar și nemijlocit a Ambasadorului Andrei Neguța, care este acoperit de Igor Dodon”, a menționat Lilian Carp. 

Deputatul PAS solicită Procuraturii Generale să investigheze cazul, să aducă la cunoștință rezultatele investigării și să nu încerce să arunce vina pe șofer.

”În acest caz, vorbim despre direcția tehnică a Ministerului Afacerilor Externe care sigilează orice colet și emite o scrisoare de descriere a conținutului propriu-zis. Totodată, fiecare deplasare a acestui transport este coordonată cu Ambasada și MAEIE. Solicit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene să-l revoce din funcție pe Ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă Andrei Neguța”, a declarat Lilian Carp în cadrul unei conferințe de presă.

Fracțiunea PAS

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...