Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a efectuat o vizită de lucru în raionul Briceni

Briceni, 29 ianuarie 2020 – Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a efectuat o vizită de lucru în raionul Briceni.
În cadrul discuțiilor cu șefii subdiviziunilor și instituțiilor din subordinea Consiliului Raional, au fost abordate problemele și obiectivele din domeniile finanțelor publice, sănătății, învățământului, protecției sociale, ordinii publice, alte probleme de actualitate. În contextul situației bugetare, speakerul a menționat necesitatea reducerii dependenței autorităților locale de nivelul II de transferurile de la bugetul de stat și, respectiv, generării resurselor proprii de creștere economică. A fost subliniată importanța elaborării unui plan raional de atragere a investițiilor.
În contextul asistenței sociale au fost menționate modificările legislative operate la finele anului trecut, pentru susținerea socială suplimentară a persoanelor în etate, a persoanelor cu dizabilități, altor categorii de populație, de care plenar beneficiază și populația raionului Briceni. În opinia Președintelui, o atenție sporită în anul curent, când va fi marcată cea de-a 75-a aniversare a Victoriei în marele război pentru apărarea Patriei, trebuie să fie acordată veteranilor rămași în viață, soțiilor participanților la război, persoanelor asimilate.
Președintele Parlamentului a subliniat că eforturile tuturor funcționarilor publici, specialiștilor din cadrul instituțiilor respective trebuie să fie canalizate pentru un singur scop – asigurarea intereselor cetățenilor. ”Indiferent de apartenența politică, trebuie să muncim în interesul oamenilor, pentru a le face viața mai bună aici, în Moldova”, a conchis Președintele Parlamentului.
Referindu-se la situația în domeniul sănătății, reprezentanții APL din raionul Briceni au anunțat că în raion există suficiente cadre medicale în toate Centrele de Sănătate, ceea permite acoperirea tuturor localităților din raion cu asistenta medicala primara. Discuțiile asupra subiectului au continuat în cadrul întâlnirii cu angajații Spitalului Raional, instituție subordonată Consiliului Raional Briceni. La întrevedere au fost discutate mai multe probleme de actualitate, în special fiind abordate posibilitățile de motivare a tinerilor specialiști să se încadreze la instituție.
Președintele Parlamentului a informat asistența despre inițiativele de ultima oră privind îmbunătățirea situației în domeniu, în special intenția de dotare a instituțiilor medicale cu utilaje noi care să faciliteze acordarea serviciilor medicale specializate și ar crește gradul de satisfacție a pacienților față de calitatea acestora. ”Este important ca fiecare dintre noi să conștientizeze responsabilitatea sa deplină și așteptările cetățenilor, să apere interesele instituției pe care o reprezintă, a localității din care face parte, a țării în general”, a menționat Zinaida Greceanîi. Președintele Parlamentului a vizitat secțiile din cadrul Spitalului Raional Briceni, a discutat cu personalul instituției și cu pacienții.
Direcția generală comunicare și relații publice, Parlamentul Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...