Vicepreședintele Parlamentului Monica Babuc a avut o întrevedere cu Ambasadorul Bulgariei, Evgueni Stoytchev

Chișinău, 30 ianuarie 2020 – Vicepreședintele Parlamentului Monica BABUC a avut, astăzi, o întrevedere cu E.S. dl  Evgueni STOYTCHEV, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Bulgaria în Republica Moldova.

În cadrul întrevederii, interlocutorii au subliniat interesul deosebit față de aprofundarea cooperării moldo-bulgare pe dimensiunea parlamentară, inclusiv prin intensificarea schimbului de vizite între Legislative la nivelul Comisiilor de specialitate, precum și al Grupurilor parlamentare de prietenie, dar și continuarea colaborării între organizații, ministerele de profil  ale ambelor țări,  întruniri, vizite, schimb de experiențe etc.

Monica BABUC a evidențiat rolul minorități bulgare din Republica Moldova în dezvoltarea relațiilor moldo-bulgare și a apreciat proiectele de dezvoltare implementate de către statul bulgar în Republica Moldova, ce au adus o valoare adăugată înaltă pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale, fiind o expresie a deschiderii părții bulgare pentru a-și împărtăși experiența în implementarea proiectelor de dezvoltare pentru modernizarea Republicii Moldova.

La rândul său, E.S. Ambasadorul dl Evgueni STOYTCHEV a apreciat nivelul de  dezvoltare a relațiilor între Republica Moldova și Bulgaria și a declarat deschiderea pentru amplificarea proiectelor comune în diverse sfere de interes.

La finalul discuțiilor, Monica BABUC l-a asigurat pe diplomatul bulgar de întregul sprijin din partea Parlamentului pentru o colaborare bilaterală cu partea bulgară, dat fiind că Bulgaria sprijină în permanență Republica Moldova în îndeplinirea dezideratului său european.

30.01.2020 Întrevederea dnei Monica BABUC, Vicepreședintele Parlamentului RM, cu E.S. dl Evgueni STOYTCHEV, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Bulgaria în Republica Moldova

Cabinetul Vicepreședintelui Parlamentului Monica Babuc

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...