Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a discutat cu Misiunea de observatori ai CSI

Chișinău, 31 octombrie 2020 – Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi,  a avut astăzi, la sediul Legislativului, o întrevedere cu Misiunea de observatori ai Comunității Statelor Independente.

Misiunea, formată  din  deputați, reprezentanți ai țărilor membre ale CSI și experți ai Institutului internațional pentru monitorizarea dezvoltării democrației, parlamentarismului și respectării drepturilor electorale ale cetățenilor statelor-membre ale AIP, se află în țara noastră pentru monitorizarea alegerilor prezidențiale, la invitația  Președintelui Comisiei Electorale Centrale.

Oficialii au discutat despre alegerile prezidențiale care urmează să se desfășoare duminică, 1 noiembrie, în Republica Moldova, inclusiv despre specificul campaniei electorale în contextul pandemiei COVID-19.

Președintele Parlamentului a salutat prezența și interesul observatorilor internaționali   pentru alegerile prezidențiale, menționând că autoritățile Republicii Moldova, responsabile de asigurarea procesului electoral, au depus eforturi pentru ca acesta să se desfășoare în condiții de maximă transparență și în mod democratic, cu respectarea  standardelor internaționale și în strictă conformitate cu legislația  în vigoare.

La rândul său, coordonatorul misiunii, vicepreședintele  Parlamentului Republicii Azerbaidjan, Adil Aliyev a informat-o pe Zinaida Greceanîi despre activitățile desfășurate de grupul de observatori, inclusiv întrevederile pe care le-au avut cu structurile responsabile de  procesul electoral, și acțiunile ulterioare.

Oficialul a adăugat că observatorii vor monitoriza desfășurarea alegerilor prezidențiale, iar după încheierea scrutinului, misiunea va realiza un raport  de totalizare.

În total, CEC a acreditat 1.884 de observatori naționali și 309 de observatori internaționali pentru alegerile prezidențiale din Republica Moldova din 1 noiembrie.

31.10.2020 Întrevederea Președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi, cu misiunea de observatori ai AIP CSI pentru monitorizarea alegerilor parlamentare

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...