Lansarea turului ghidat virtual în incinta Parlamentului a încununat programul vacanței de toamnă a elevilor

Chișinău, 30 octombrie 2020Programul vacanței de toamnă a elevilor s-a încheiat cu lansarea unui TUR GHIDAT VIRTUAL în incinta Legislativului. Turul a fost prezentat, astăzi, în premieră, pe rețelele sociale ale Parlamentului.

Acesta cuprinde imagini video și foto detaliate și descrieri ale clădirii, muzeului, sălilor instituției, prezentate inclusiv în contextul unor evenimente istorice sau politice importante.

Turul virtual este realizat de Centrul vizite și informare al Parlamentului, care organizează tururi ghidate începând cu anul 2014 – de atunci peste 40 de mii de persoane au vizitat Parlamentul.

Premiera excursiei virtuale face parte din Programul vacanței de toamnă a elevilor desfășurat de Parlament, în perioada 26-30 octombrie, în regim online. Programul a cuprins un șir de activități  de informare și divertisment, transmise pe paginile oficiale ale instituției în rețelele sociale. 

Au fost prezentate seria de podcasturi din cadrul proiectului ”GENERAȚIA Z ÎNTREABĂ”, produse VIDEO și GRAFICE despre activitatea Parlamentului, spoturi sociale despre măsurile de protecție împotriva COVID-19, etc.

Surpriza vacanței a fost transmisiunea în exclusivitate a filmului artistic „Dimitrie Cantemir”, realizat de regizorul Vlad Ioviță. Acțiunea s-a desfășurat în colaborare cu studioul „Moldova-Film” și a fost prilejuită de aniversarea Domnitorului, scriitorului, savantului și diplomatului Dimitrie Cantemir, născut la 26 octombrie 1673. Filmul s-a bucurat de o audiență impunătoare, acumulând peste 7 mii de vizualizări. 

Programul vacanței de toamnă a elevilor se înacdrează în eforturile de transparentizare și de promovare a accesibilității Legislativului pentru toți cetățenii.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...