Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu președintele Consiliului Audiovizualului

Chișinău, 24 ianuarie 2020 – Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu președintele Consiliului Audiovizualului Dragoș Vicol. În cadrul întâlnirii s-a discutat despre aplicarea legislației în domeniu, care sunt problemele și propunerile în acest context.
Președintele Consiliului a vorbit despre necesitatea aprobării noilor membri ai Consiliului, pentru funcțiile vacante existente, precum și despre dificultățile în aplicarea Codului Serviciilor Media Audiovizuale. O atenție aparte a fost acordată deciziilor și măsurilor care se impun pentru a asigura mai mult sprijin radiodifuzorilor locali. Totodată, au fost trecute în revistă acțiunile întreprinse de autorități pentru a asigura tranziția de la televiziunea analogică la cea digitală din 1 martie 2020. Dragoș Vicol a informat Președintele Parlamentului că acum sunt distribuite spoturi promoționale, prin care cetățenii sunt informați despre mecanismul de trecere la televiziunea digitală.
La rândul său, Președintele Parlamentului a subliniat că toate propunerile de modificare a reglementărilor din audiovizual trebuie luate după consultări largi, apolitice și incluzive, astfel încât normele legislative să fie valabile pentru mulți ani înainte. ”Nu avem dreptul să aprobăm legi care să polarizeze și să scindeze și mai mult societatea”, a atenționat Zinaida Greceanîi.
Președintele Parlamentului are, înainte de începerea sesiunii de primăvară, întrevederi cu reprezentanții instituțiilor care raportează Parlamentului pentru a identifica probleme și pentru a discuta prioritățile pe termen mediu.
24.01.2020 Întrevederea Președintelui Parlamentului dnei Zinaida Greceanîi cu Dragoș Vicol, Președinte al Consiliului Coordonator al Audiovizualului
Direcția generală comunicare și relații publice, Parlamentul Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...