Măsuri de consolidare a capacităților ANI au fost discutate la întrevederea Președintelui Legislativului cu conducerea acestei instituții

Chișinău, 24 ianuarie 2020 – Speakerul Zinaida Greceanîi s-a întâlnit, astăzi, cu președintele Autorității Naționale de Integritate (ANI) Rodica Antoci și cu șeful Direcției evaluare, prevenire și implementare a politicilor din cadrul acestei instituții Viorel Sochircă.

Au fost discutate problemele și obiectivele instituției, inclusiv măsurile care se impun pentru a consolida capacitățile acesteia.

Rodica Antoci a menționat că unul din obiectivele prioritare ale ANI este perfecționarea cadrului legislativ pentru îmbunătățirea activității inspectorului de integritate acesta fiind o verigă foarte importantă în buna funcționare a autorității.

De asemenea, președintele ANI a pledat pentru o colaborare eficientă cu alte instituții abilitate.

Pentru formularea de propuneri viabile privind fortificarea capacităților Autorității Naționale de Integritate, Zinaida Greceanîi a solicitat ca în raportul instituției ce urmează a fi prezentat Parlamentului să fie inclusă analiza problemelor în dinamică.

Președintele Legislativului a subliniat importanța funcționării impecabile a ANI, inclusiv în contextul reformei în justiție implementate în Republica Moldova. ”Sunteți o componentă esențială a cadrului de combatere a corupției. Atât conducerea țării, cât și toți concetățenii noștri au așteptări mari de la Dumneavoastră”, a declarat Zinaida Greceanîi.

Întrevederile speakerului cu reprezentanții instituțiilor care raportează Parlamentului precedează începerea sesiunii de primăvară a Legislativului și au drept scop identificarea problemelor și priorităților pe termen mediu.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

P V (964)

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More