Președintele Parlamentului a avut o întrevedere cu directorul general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor

Chișinău, 24 ianuarie 2020 – Necesitățile de ajustare a cadrului normativ pentru asigurarea unor achiziții publice corecte și transparente au fost abordate astăzi la întrevederea Președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi cu directorul general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor Anatolie Zagorodnîi.

Președintele Parlamentului a subliniat necesitatea găsirii soluțiilor pentru protejarea producătorilor autohtoni, pentru reducerea ponderii contestațiilor care artificial tărăgănează achizițiile, precum și creșterea gradului de transparență a procesului de achiziții publice.
Conform datelor prezentate de Anatolie Zagorodnîi proceduri de aproape jumătate din suma achizițiilor pe anul trecut au fost contestate. Cele mai multe contestații au fost depuse la achiziția de bunuri, produse farmaceutice, IT și servicii.
Președintele Parlamentului a invitat, înainte de începerea sesiunii de primăvară, reprezentanții instituțiilor care raportează Parlamentului pentru identificarea problemelor și propunerilor în materie de legislație pe termen mediu.
Direcția generală comunicare și relații publice, Parlamentul Republicii Moldova 

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...