Speakerul Zinaida Greceanîi a discutat cu membrii delegației AP OSCE de observare a alegerilor

Chișinău, 10 iulie 2021 – Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a avut, astăzi, o întrevedere cu membrii delegației Adunării Parlamentare a Organizației de Securitate și Cooperare în Europa (AP OSCE) a alegerilor parlamentare anticipate.

Speakerul a mulțumit pentru prezență la scrutinul electoral și a apreciat importanța observatorilor internaționali în asigurarea unui proces electoral corect, transparent și echitabil pentru toți concurenții. ”Fiecare cetățean al Republicii Moldova trebuie să-și poată exercita dreptul la vot liber și în siguranță. Vă îndemn să monitorizați  respectarea standardelor europene în toate secțiile de votare deschise pentru alegerile parlamentare anticipate”, a menționat Președintele Legislativului.

Zinaida Greceanîi a subliniat că este foarte importantă prezența observatorilor atât în cadrul secțiilor de votare din interiorul țării, cât și cele din afară Republicii Moldova. În context, Președintele Parlamentului a întrebat observatorii dacă vor fi prezenți și în cele 150 de secții de votare deschise peste hotarele țării, dar și în cele din regiunea transnistreană.

Potrivit coordonatorului special al misiunii de observare pe termen scurt al OSCE, Ditmir Bushati, membrii misiunii vor monitoriza scrutinul electoral în secțiile de votare din orașele Bălți, Orhei, Comrat și Chișinău. Aceștia vor monitoriza implementarea recomandărilor și angajamentelor asumate de Republica Moldova, în calitate de membru al OSCE.

Membrii delegației au menționat că în cadrul misiunii de observare a alegerilor din Republica Moldova, din partea Misiunii OSCE de observare a alegerilor sunt implicați 60 de observatori pe termen lung și circa 300 de observatori pe termen scurt.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More