Președintele Parlamentului, Igor Grosu, împreună cu alți deputați, a avut o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Letonia, Edgars Rinkēvičs

Chișinău, 17 august 2021 – Intensificarea relațiilor moldo-letone în domeniile dezvoltării regionale, agriculturii  și justiției au fost discutate în cadrul întrevederii de astăzi dintre Președintele Parlamentului, Igor Grosu, și ministrul Afacerilor Externe al Republicii Letonia, Edgars Rinkēvičs.

În cadrul întrevederii, Speakerul Igor Grosu a subliniat importanța valorificării plenare a potențialului de cooperare interparlamentară dintre Republica Moldova și Republica Letonia. De asemenea, s-a discutat despre crearea Grupului de prietenie cu Republica Letonia, din care vor face parte deputați din Parlamentul de Legislatura a XI-a. 

Șeful Legislativului, Igor Grosu, a menționat că printre prioritățile Parlamentului sunt reformarea justiției, combaterea corupției și continuarea consecventă a parcursului european. În această ordine de idei, ministrul leton al Afacerilor Externe, Edgars Rinkēvičs, a declarat, la rândul său, că Republica Letonia este deschisă să împărtășească experiența sa și să ofere asistență și suport. De asemenea, cei doi oficiali au mai făcut un schimb de opinii despre modernizarea agriculturii și aproximarea legislației din acest domeniu.

Cu ocazia întâlnirii cu ministrul Afacerilor Externe leton, Speakerul Igor Grosu a transmis mulțumiri Guvernului Republicii Letonia pentru suportul oferit țării noastre în gestionarea pandemiei de Covid-19. În acest context, Igor Grosu și Edgars Rinkēvičs au discutat despre identificarea unor instrumente de combatere a manipulării și dezinformării în domeniul vaccinării împotriva Covid-19.

Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Letonia, Edgars Rinkēvičs, se află într-o vizită oficială în țara noastră, făcută la invitația vicepremierului Nicu Popescu. În cadrul ei, oficialul leton a mai avut întrevederi cu Premierul Natalia Gavrilița.

17.08.2021 Întrevederea Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, cu Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Letonia, Edgars Rinkevičs

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More