Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu Președintele României, Klaus Iohannis

București, 01 septembrie 2021 – În cadrul vizitei de la București, Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, a avut, astăzi, o întrevedere cu Președintele României, Klaus Iohannis.

Igor Grosu a mulțumit șefului statului român pentru ajutorul constant oferit cu multă generozitate pentru cetățenii moldoveni.

”M-am referit în special la ajutorul acordat pe timpul pandemiei – loturi impunătoare cu echipamente, teste, materiale şi medicamente necesare pentru cetăţenii Republicii Moldova în lupta contra epidemiei de COVID-19; cele peste 500 de mii de doze de vaccin donate de Guvernul de la București, cele 6 000 de tone de motorină, care au venit în susținerea agricultorilor noștri afectați de secetă.

Președintele Parlamentului a reiterat că noul legislativ își ia angajamentul de a implementa toată agenda de reforme necesare pentru dezvoltarea de durată a Republicii Moldova, iar ca priorități sunt: gestionarea crizei pandemice; redresarea consecințelor economice și reforma în domeniului justiției.

”M-am bucurat să aud că România va fi alături de noi în realizarea parcursului european. Doar prin eforturi comune vom reuși să facem lucruri frumoase pentru cetățenii noștri”, a conchis Igor Grosu.

Menționăm că Igor Grosu se află într-o vizită oficială la București, prima în calitate de șef al Legislativului, la invitația Președintelui Camerei Deputaților a Parlamentului României, Ludovic Orban. Din delegația Parlamentului Republicii Moldova mai fac parte alți zece deputați.

01.09.2021 Întrevederea Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, cu Președintele României, Klaus Iohannis

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More