Președintele Parlamentului a discutat cu Ambasadorul Republicii Africa de Sud în Ucraina, acreditat prin cumul pentru Republica Moldova

Chișinău, 4 septembrie 2020 – Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a discutat, astăzi, cu Andre Johannes Groenewald, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Africa de Sud în Ucraina și Ambasador nerezident desemnat în Republica Moldova, Georgia și Republica Armenia.

Aceasta fiind prima întrevedere bilaterală de la desemnare, speakerul i-a urat mult succes în activitate diplomatului și s-a arătat încrezută în dezvoltarea relațiilor între cele două țări.

Totodată, Zinaida Greceanîi a menționat că Republica Moldova este interesată în atragerea investițiilor, dezvoltarea proiectelor investiționale, crearea întreprinderilor mixte, creșterea  volumului exporturilor și importurilor. În context, Președintele Parlamentului a subliniat că în Republica Moldova au fost create 16 platforme industriale în diferite regiuni ale țării.

Pe filieră parlamentară, speakerul a propus crearea grupului de prietenie între Legislativele celor două state, care ar identifica noi oportunități de colaborare parlamentară.

La rândul său, Andre Johannes Groenewald a spus că Republica Africa de Sud, la fel, este interesată în dezvoltarea afacerilor în zona Mării Negre și Europa de Est. ”Mai multe activități economice și politice îmi doresc pentru țările noastre”, a precizat Ambasadorul.

În discuție, oficialii au abordat problematica egalității de gen și rolul femeilor în procesul decizional.

Relaţiile diplomatice între Republica Moldova şi Republica Africa de Sud au fost stabilite la 15 iunie 1992.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...