Platforma „Pentru Moldova”, împotriva extinderii unei taxe care va afecta direct cetățenii

Platforma parlamentară ”Pentru Moldova” se declară împotriva reducerii limitei neimpozabile pentru cumpărăturile online făcute peste hotare, considerând-o o acțiune exclusiv în defavoarea cetățenilor. Mai mult, membrii Platformei anunță că dacă Guvernul va insista pe această inițiativă care se conține în proiectul politicii bugetar-fiscale pentru 2021, atunci va veni cu propriul amendament prin care va propune revenirea la situația de până la 1 ianuarie 2020, când limita neimpozabilă era de 300 de euro.

Platforma parlamentară ”Pentru Moldova”   consideră inadmisibilă propunerea Ministerului Finanțelor pentru proiectul politicii bugetar-fiscale pentru anul 2021 privind impozitarea coletelor transportate prin intermediul trimiterilor poștale internaționale cu valoare ce depășește 100 euro, față de 200 de euro în prezent. Deputata Eleonora Graur a declarat în cadrul unui briefing de presă că, în opinia membrilor Platformei ”Pentru Moldova”,  intenția Ministerului Finanțelor este îndreptată împotriva cetățenilor și lipsită de argumente plauzibile. 

”Noi înțelegem că țara nu poate intra în noul an și cu atât mai mult în iarnă, fără buget aprobat. Vom analiza însă foarte bine atât Proiectul Legii bugetului de stat, cât și altor bugete naționale, pe care le așteptăm în Parlament, prioritatea principala a cărora este să aducă beneficiu cetățenilor şi țării. Însă nu putem accepta ca Guvernul să acopere găurile bugetare prin a scoate veniturile suplimentare din buzunarul cetățenilor, care și așa este slăbit de pandemie și criza cauzată de aceasta”, a declarat Eleonora Graur.

Potrivit parlamentarei, dacă propunerea Ministerului Finanțelor va fi introdusă în proiectul politicii bugetar-fiscale pentru anul 2021, Platforma parlamentară ”Pentru Moldova” va veni cu un amendament prin care va propune revenirea la limita neimpozabilă de 300 de euro, care a fost în vigoare până în acest an.  De asemenea, amendamentul pe care îl pregătește Platformă ”Pentru Moldova” prevede ca bunurile mai scumpe de 300 de euro să fie impozitate doar pentru suma care trece de această limită. 

Eleonora Graur a punctat că acest amendament va veni direct în beneficiul cetățenilor și a îndemnat colegii din Parlament să-l susțină.

Platforma parlamentară ”Pentru Moldova”

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...