Planul de acțiuni al Comisiei drepturile omului și relații interetnice a fost aprobat

Chișinău, 8 septembrie 2021 – Activitatea Comisiei drepturile omului și relații interetnice, pentru sesiunea parlamentară de toamnă a acestui an, se bazează pe patru obiective de bază: realizarea funcției legislative, realizarea funcției de control parlamentar dar și examinarea corespondenței și audiența cetățenilor. Planul a fost aprobat în cadrul ședinței de astăzi a Comisiei.

În sesiunea de toamnă, membrii Comisiei, de comun cu membrii Comisiei juridice, numiri și imunități, în cadrul Comisiei speciale pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului, urmează să organizeze concursul pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului. De asemenea, mai sunt planificate întrevederi cu reprezentanții organizațiilor internaționale, donatori și mediul academic din domeniu.

Membrii Comisiei drepturile omului și relații interetnice mai planifică, până la sfârșitul acestui an, vizite inopinate la penitenciarele din țară și alte vizite opționale la diverse instituții, cum ar fi: centrele de plasament pentru copiii separați de părinți, centrele de plasament pentru persoanele în etate etc.

O altă prioritate a Comisiei drepturile omului și relații interetnice este examinarea petițiilor și audiența cetățenilor. În acest context, membrii ei își propun eficientizarea analizării corespondenței, dar și elaborarea demersurilor în adresa autorităților publice, ca urmare a problemelor invocate de către cetățeni.

08.09.2021 Ședința Comisiei drepturile omului și relații interetnice

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More