Igor Grosu s-a întâlnit cu Lea Stančič, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Slovenia în Moldova

Chișinău, 8 septembrie 2021 – Președintele Parlamentului, Igor Grosu a avut, astăzi, o întrevederecu E.S. Lea Stančič, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Slovenia în Republica Moldova, cu reședința la București.

Igor Grosu a mulțumit pentru sprijinul constant oferit țării noastre, în special în procesul de implementare a agendei ambițioase de reforme.

„Exprimăm dorința de a promova un dialog politic bilateral la toate nivelurile, inclusiv intensificarea cooperării interparlamentare. Suntem determinați în procesul de implementare a agendei de reforme pentru a construi instituții puternice și funcționale, care să ofere servicii de calitate pentru toți cetățenii”, a declarat Igor Grosu.

Președintele Parlamentului s-a referit și la necesitatea creării unui climat favorabil investițiilor și dezvoltării economice. În acest sens, reforma justiției și combaterea corupției rămân a fi o prioritate. 

Oficialii au optat pentru consolidarea relațiilor UE cu statele  Parteneriatul Estic (PaE), în contextul deținerii Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene de către Slovenia, în a doua jumătate a anului 2021.

Diplomatul i-a dorit succes Președintelui Parlamentului în exercitarea funcției și a dat asigurări că Republica Moldova va beneficia de tot suportul necesar din partea Republicii Slovenia, inclusiv de a împărtăși din propria experiență în implementarea reformelor importante pentru cetățenii țării noastre.

08.09.2021 Întrevederea Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, cu Ambasadorul Republicii Slovene, Lea Stančič

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova  

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More