Contribuția parlamentarilor la asigurarea drepturilor femeilor, păcii și securității a fost subiect de discuții în cadrul AP OSCE

Chișinău, 8 septembrie 2021 – Șeful Delegației Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a OSCE, Vladimir Bolea, a participat la evenimentul ”Îmbunătățirea implementării Rezoluției 1325 a Consiliului de Securitate al ONU în regiunea OSCE: contribuția parlamentarilor la drepturile femeilor, pace și securitate”. Acesta s-a desfășurat în regim online.

Evenimentul se încadrează în programul de acțiuni a Adunării Parlamentare a OSCE menit să aducă valoare adăugată multilateralismului în ascensiune și să promoveze pacea durabilă și sustenabilă în cadrul regiunii OSCE.

Discuțiile au vizat modul în care liderii politici și parlamentarii din întreaga regiune OSCE pot promova agenda privind femeile, pacea și securitatea.

Participanții au analizat perspectivele privind rolul parlamentelor naționale și al Adunării Parlamentare a OSCE în asigurarea participării cu drepturi depline și egale a femeilor în procesele de pacificare, menținere și consolidare a păcii.

A fost remarcată oportunitatea oficialilor, atât în funcțiile de legiferare și control, cât și în calitatea lor de reprezentanți aleși ai poporului, de a utiliza platformele de care dispun pentru a genera mai mult interes politic și acțiuni practice.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...