PDM, întrevedere cu Misiunea preelectorală a APCE: Nu vom permite exercitarea presiunilor asupra primarilor democrați

Vicepreședintele PDM, Monica Babuc, a avut astăzi o întrevedere cu membrii Misiunii preelectorale a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei(APCE).

Dna Babuc a salutat decizia APCE de a observa alegerile parlamentare anticipate din țara noastră, apreciind cooperarea și expertiza oferită de Consiliul Europei. Referindu-se la mersul campaniei electorale, vicepreședintele PDM a atenționat asupra cazurilor de intimidare a primarilor democrați din raionul Ștefan Vodă, pe numele cărora au fost făcute mai multe interpelări din partea PSRM. „Nu vom permite exercitarea presiunilor asupra primarilor democrați. Astfel de metode sunt inadmisibile într-un stat de drept și nu pot asigura o campanie electorală corectă”, a spus deputata PDM.

Monica Babuc a exprimat, de asemenea, îngrijorarea Partidului Democrat în legătură cu riscurile pe care le comportă deschiderea secțiilor de votare în comuna Corjova, Dubăsari, și municipiul Bender. Riscurile şi amenințările sunt evaluate prin prisma imposibilității candidaților electorali de a o organiza o campanie electorală în regiunea transnistreană, de a transmite materiale electorale, de a asigura integritatea birourilor electorale şi al Registrului electronic al alegătorilor, dar şi documentarea eventualelor incidente, însoțite de asigurarea ordinii de drept şi publice. Asupra existenței acestor riscuri PDM a informat și Misiunea OSCE în Republica Moldova.

Monica Babuc a menționat că Republica Moldova rămâne ferm angajată în realizarea obligațiilor asumate în momentul aderării la CoE și speră că se va avansa în vederea încheierii procedurii de monitorizare a țării noastre de către APCE. Dna Babuc a accentuat că în viitorul Parlament Partidul Democrat va avea un rol decisiv în crearea unei majorități proeuropene și în asigurarea parcursului european al țării noastre.

Fracțiunea parlamentară PDM

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More