Mesajul Președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi, adresat de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

”Donează sânge, susține ritmul vieții pe pământ” acesta este îndemnul Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, marcată astăzi, în întreaga lume. A dona sânge și componente sanguine este nu doar o acțiune de solidaritate și generozitate, ci și una de menținere a lumii pulsând, salvând vieți și îmbunătățind sănătatea altora.

O picătură de sânge poate oferi o șansă la o nouă viață, poate îmbunătăți calitatea acesteia, precum și menține vie speranța unui om bolnav.

În timpul pandemiei de COVID-19, în pofida multor provocări, donatorii de sânge au continuat să doneze sânge și plasmă pacienților care au nevoie de transfuzie. Acest efort extraordinar într-o perioadă de criză ne demonstrează actul de conștiință civică al donatorilor de sânge voluntari, bine organizați, angajați și neremunerați, în asigurarea unui aport de sânge sigur și suficient în perioade de urgență.

În semn de recunoștință, adresez sincere mulțumiri tuturor donatorilor voluntari de sânge. Le doresc sănătate, curaj și putere pentru fapta nobilă pe care o fac. Plecăciuni pentru susținerea ritmului vieții pe pământ!

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More