Pavel Filip, la moțiunea de cenzură: Până nu scăpam de hoți, bandiți și corupți, nu vom avea nici Europa, nici România

 „În Republica Moldova poți să furi un miliard, poți fi preț de un deceniu întruchiparea răului absolut și al corupției sau poți să cumperi deputați ca la piață, en-gros, dar dacă te declari pro-european și pro-român după asta, totul ți se iartă. Devii peste noapte dacă nu erou, apoi ajutor de eroi care salvează țara și oamenii ei! Paradoxul este însă că o salvează de crimele săvârșite tot de ei”, a declarat de la tribuna Parlamentului președintele PDM, Pavel Filip.

Potrivit lui, s-a ajuns în situația că presiunile se pun tot pe cei din PDM, care au înțeles și recunoscut parte din greșelile care s-au făcut în trecut și care au ales sa le depășească și să meargă pe o altă cale.

„Au plecat din partid cei care stăteau aici doar pentru bani și interese, au plecat pe milioane de dolari, prin corupție, dar, imediat ce și-au tras câte un drapel cu Uniunea Europeană în față au devenit, pentru PAS și Platforma DA, buni parteneri de coaliție”, a spus liderul democrat.

El a constatat că momentele de răscruce pentru țara există politicieni care deplasează accentele și speculează cu valorile românești și cele europene. „Nu votezi moțiunea de cenzură alături de hoți și bandiți, înseamnă că ești anti-român și anti-european. Nu mai vreți să vorbiți despre furtul miliardului, despre invalidarea alegerilor în Chișinău, despre extrădarea profesorilor turci, despre dosare politice, despre stat capturat, justiție controlată? Nu conștientizați că arătând cu degetul spre noi, cei care refacem onoarea și bunul nume al membrilor PDM care sunt cinstiți și adevărați patrioți – contribuiți la spălarea imaginii celor care se fac vinovați de cele enumerate mai sus ?”, a întrebat Pavel Filip.

Președintele PDM a subliniat că nu poți construi Europa aici acasă și nici nu poți face apropierea de România – alături de hoți, corupți și bandiți. Până nu vom scăpa de ei definitiv, nu vom avea nici Europa, nici România. PDM nu votează moțiunea de cenzură nu pentru că vrea să-l mențină pe Dodon la putere, ci pentru că nu vrea să aducă hoții de miliarde înapoi la guvernare.

Pavel Filip s-a adresat colegilor din opoziție, îndemnându-i să se dezică de colaborarea cu hoții și bandiții, și atunci PDM va accepta să se așeze la masa de dialog, pentru a găsi, împreună, soluții, pentru ca țara noastră să iasă din acest cerc vicios, iar oamenii să simtă schimbarea adevărată.

Fracțiunea Parlamentară PDM

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More