Federațiile Sportive și Comitetul Național Olimpic vor fi scutite de achitarea taxelor vamale și TVA la importul utilajelor și echipamentului sportiv. Inițiativa legislativă a Fracțiunii PDM

Deputații Fracțiunii PDM, Monica Babuc și Radu Rebeja, au înregistrat astăzi în Parlament o inițiativă legislativă privind scutirea Federațiilor Sportive și a Comitetului Național Olimpic și Sportiv de achitarea taxelor vamale și a taxei pe valoarea adăugată la importul de utilaje, echipamente și inventar sportiv.

Potrivit autorilor, prin aprobarea acestor modificări la Codul Fiscal vor fi susținute activitățile Comitetului Național Olimpic și Sportiv și ale Federațiilor Sportive de asigurare a pregătirii și participării loturilor naționale la competiții internaționale. Vor fi scutite de achitarea taxelor vamale și taxei pe valoarea adăugată utilajele, echipamentele și inventarul sportiv care nu sunt destinate comercializării.

„Avem sportivi buni, care ne pot duce faima în lume, și care merită și trebuie susținuți”, a declarat deputatul democrat Radu Rebeja.

Fracțiunea Parlamentară PDM

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More