Participanții taberei parlamentare au discutat cu cel mai tânăr deputat al legislaturii curente

Chișinău 30 iunie 2021 – Copiii cu vârsta cuprinsă între 13 și 15 ani au avut ocazia să-i adreseze întrebări celui mai tânăr deputat din legislatura a X-a. Dinu Plîngău, deputatul din Fracțiunea Platforma DA Blocul ACUM, a discutat, astăzi, cu participanții taberei parlamentare.

Adolescenții s-au arătat interesați de mai multe teme, printre care educația și infrastructura din localitățile țarii. Deputatul a menționat că sistemul de educație este unul prioritar pentru aleșii poporului, iar, pentru a-l îmbunătăți, este nevoie de motivarea cadrelor didactice.

La final, Dinu Plîngău i-a îndemnat pe copii să fie sârguincioși și ambițioși. ”Oamenii care sunt perseverenți și depun efort vor avea succes în orice domeniu”, a menționat parlamentarul.

Pe parcursul zilei de astăzi, participanții au aflat de la Corneliu Crețu, șef de Direcție în cadrul Băncii Naționale a Moldovei despre elementele de siguranță a leului moldovenesc. Totodată, copiii au participat la o sesiune de informare despre relațiile Legislativului Republicii Moldova cu alte parlamente. Iar Tamara Tentiuc, șefa Direcției drepturilor copiilor din cadrul oficiului Avocatului Poporului le-a vorbit copiilor despre drepturile lor.

La a doua ediție a taberei parlamentare participă în jur de o sută de copii, cu vârstele cuprinse între 10 și 18 ani, din mai multe raioane ale țării.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More