Sesiunea taberei parlamentare dedicată adolescenților a demarat astăzi

Chișinău 1 iulie 2021 – Activitatea de deputat este una dificilă, pentru că trebuie să te dedici în totalitate cetățenilor, a declarat deputata Fracțiunii PDM Svetlana Rotundu la discuția de astăzi, cu tinerii taberei parlamentare.

Participanții sesiunii dedicate tinerilor, cu vârsta cuprinsă între 16-18 ani  au întrebat deputata despre calitățile indispensabile unui deputat. Svetlana Rotundu a menționat că ”omenia, punctualitatea și responsabilitatea sunt valori care trebuie puse în capul mesei”.

Parlamentara le-a vorbit adolescenților despre cariera sa politică și drumul pe care l-a parcurs, până a ajuns în Parlamentul Republicii Moldova.

În cadrul sesiunii de astăzi, tinerii au aflat despre oportunitățile de angajare în câmpul muncii.  Iulia Nicorici, specialist principal în Direcția generală ocuparea forței de muncă din cadrul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă  a informat participanții despre modalitatea de angajare în câmpul muncii a elevilor, pe timp de vacanță.

De asemenea, tinerii au fost instruiți în domeniul educației financiare. Iar directorul adjunct al Liceului Teoretic ”Onisifor Ghibu” din capitală, Tatiana Zamfir a discutat cu participanții despre sistemul de educație online, provocările acestuia și importanța pregătirii testărilor școlare.

La finalul zilei, copiii au fost familiarizați cu relațiile pe care le are Legislativul Republicii Moldova cu alte parlamente ale lumii.

Tabăra parlamentară online se desfășoară în perioada 28 iunie – 02 iulie curent și întrunește circa 100 de copii, cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani, din diferite raioane ale țării.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More