Deputata Marina Tauber a discutat cu participanții taberei parlamentare

Chișinău 29 iunie 2021 – Participanții taberei parlamentare, cu vârsta cuprinsă între 13 și 15 ani, au discutat, astăzi, despre problemele de mediu cu președinta Comisei parlamentare de mediu și dezvoltare regională, deputata Fracțiunii Partidului ȘOR, Marina Tauber.

Parlamentara le-a vorbit copiilor despre importanța mediului înconjurător și cât de mult influențează acesta viața și sănătatea oamenilor. ”Trebuie să tratăm țara noastră, Pământul nostru cu cea mai mare grijă”, a menționat Marina Tauber.

De asemenea, președinta Comisiei mediu și dezvoltare regională le-a vorbit copiilor despre proiectele legislative, elaborate pentru protecția mediului înconjurător. Printre ele se numără cel cu privire la calitatea aerului atmosferic sau completările aprobate la legea deșeurilor.

La final, Marina Tauber le-a mulțumit participanților taberei parlamentare pentru implicare și activismul de care dau dovadă și a venit cu un mesaj de încurajare. ”Să nu dați niciodată mâinile în jos și să mergeți înainte spre visurile voastre, indiferent care sunt acestea”, a menționat deputata.

Tot astăzi, participanții la tabăra parlamentară au discutat cu Secretarul general adjunct al Legislativului, Lilia Melnic și consultantul principal la Comisia protecţie socială, sănătate şi familie, Olga Ojog. De asemenea, au făcut un tur virtual al clădirii Parlamentului, au răspuns la întrebări și s-au familiarizat cu principiile democrației și drepturile omului. 

La a doua ediție a taberei parlamentare participă în jur de o sută de copii, cu vârstele cuprinse între 10 și 18 ani, din mai multe raioane ale țării. Ediția din acest an se axează pe istoria celor 30 de ani de Independență a țării și ai Parlamentului, normele constituționale pe înțelesul copiilor, subiecte de actualitate în contextul pandemiei de COVID-19, dar și activități interactive de comunicare.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More