Parlamentul a ratificat Memorandumul cu Programul Alimentar Mondial

Chișinău, 9 iunie 2022 – Acordarea asistenței umanitare refugiaților din Ucraina în familiile gazdă din Republica Moldova va fi facilitată în cadrul Memorandumului cu Programul Alimentar Mondial. Deputații au votat, în cadrul ședinței plenare de astăzi, proiectul de lege pentru ratificarea Memorandumului, în prima și în cea de-a doua lectură.  

DOCUMENTUL stabilește principalele angajamente ale activității PAM în țara noastră: importul și livrarea de produse alimentare, furnizarea directă de mijloace bănești atât refugiaților din Ucraina, cât și familiilor gazdă din Republica Moldova, coordonarea aspectelor logistice ce țin de depozitarea și transportarea ajutoarelor umanitare spre primării, centre de plasament și adăposturi de urgență. Operațiunile PAM se vor desfășura în premieră în regiunea est europeană.

Programul Alimentar Mondial reprezintă ramura de asistență alimentară a ONU, fiind cea mai mare organizație umanitară din lume, care are drept obiectiv consolidarea securității alimentare și combaterea foametei. Până în prezent, peste 80 de țări ale lumii au beneficiat de asistența PAM.

Memorandumul de înțelegere între Guvernul Republicii Moldova și Programul Alimentar Mondial privind prezența și activitățile PAM în țara noastră a fost semnat la Chișinău, pe data de 27 aprilie anul curent.

09.06.2022 Ședința plenară a Parlamentului Republicii Moldova

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...