Necrolog – Vlad CIOBANU

Vlad CIOBANU
(31 iulie 1967 – 22 noiembrie 2020)

La 22 noiembrie 2020 s-a stins îndrăgitul actor de teatru și film Vlad Ciobanu.

Personalitate marcantă a culturii naționale, venind dintr-o familie cu bogate tradiții în domeniul culturii și artelor, artistul și dascălul Vlad Ciobanu și-a dedicat cariera promovării artelor spectacolului și a frumoasei lumi a scenei.

Cunoscut mai ales pentru inegalabila interpretare a rolului poetului nepereche al neamului, Vlad Ciobanu a fost alegerea perfectă a maestrului Emil Loteanu pentru rolul lui Mihai Eminescu. Acest rol va rămâne cu siguranță unul de referință în istoria cinematografiei naționale, fiind un reper pentru profesioniștii în domeniu dar și pentru tinerele generații.

De o modestie proverbială, ultimii ani din viața lui Vlad Ciobanu au fost dedicați edificării Centrului Național de Educație prin Artă, instituție la cârma căreia s-a aflat de la crearea acesteia în anul 2016. Acest proiect de suflet al lui Vlad Ciobanu a insuflat multor tineri de la noi dragostea față de artele spectacolului și cultură în general.

Exprimăm sincere condoleanțe familiei, rudelor, prietenilor, colegilor din lumea artelor spectacolului și filmului, și tuturor celor care l-au cunoscut și prețuit pe Omul și Maestrul Vlad Ciobanu.

Dumnezeu să îl odihnească în pace.

Zbor lin, Vlad Ciobanu!

Igor DODON
Președintele Republicii Moldova

Zinaida GRECEANÎI
Președintele Parlamentului Republicii Moldova

Ion CHICU
Prim-ministru al Republicii Moldova

Lilia POGOLȘA
Ministru al Educației, Culturii și Cercetării

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...