Mesajul de felicitare adresat de către Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, cu prilejul Zilei lucrătorului din agricultură şi industria prelucrătoare

În a patra duminică a lunii noiembrie, în Moldova este sărbătorită Ziua lucrătorului din agricultură şi industria prelucrătoare, care încununează anul agricol. Este etapa când agricultorii și-au evaluat recolta, și-au pregătit gospodăriile de iarnă și își fac planuri pentru noul sezon agricol.

În acest scurt moment de răgaz, felicit și mulțumesc tuturor lucrătorilor din agricultură și industria prelucrătoare, veteranilor din domeniu pentru munca atât de importantă și necesară, pentru dedicație și dragostea față de glie și oameni.  

Mulțumim pentru că și în condițiile dificile din acest an, cauzate de pandemia coronavirusului, de cataclismele naturale, agricultorii noștri au făcut față. Chiar dacă recolta globală de grâu, în volum de 585,5 mii de tone, este mult mai mică decât în ceilalți ani, totuși plugarii Moldovei au asigurat securitatea alimentară a statului. Fapt pentru care le suntem recunoscători  și ne exprimăm toată admirația. 

În virtutea funcțiilor sale, Parlamentul depune eforturi concertate în direcția perfecționării legislației din domeniu pentru a facilita dezvoltarea sectorului agroindustrial.  Autoritățile intervin pentru a susține agricultorii afectați de secetă sau intemperii și, în același timp, caută soluții pentru tehnologizarea proceselor, industrializarea regiunilor și extinderea exporturilor.   

Doar împreună, cu eforturi comune, putem avea progrese și contribui la prosperarea agriculturii și industriei alimentare, de care într-o măsură foarte mare depinde bunăstarea întregii țări.   

Reiterez sincerele mele felicitări pentru toți lucrătorii din agricultură şi industria prelucrătoare, dorindu-le lor și familiilor lor sănătate, baftă, hambare pline de pâine, iar sufletele – de dragoste și bucurie!

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More